A Medence héjszerkezete
Képzeld el azt az erőt, ami egy 236 x 236 –os medence testére hat, ha van benne 2000 liter víz, ül benne 4-5 felnőtt ember. A Cal Spas 10 év strukturális garanciát vállal arra a medencére, amit a masszázsmedence ipar legerősebbnek kikiáltott medencehéjával szereltek fel.
Strukturális erő: a világ legerősebb medence teste
Ez egyszerűbb kategóriától a high-end-ig minden Cal Spas masszázsmedence a szabadalmaztatott Fibersteel Construction Process-el készült medencetest felhasználásával készül. A legjobb minőségű akril lapok vákom segítségével vannak a megfelelő formára alakítva. Ezután egy réteg gél és üvegszál erősítésű poliészter következik, amellyel az akril lap meg van erősítve. Miután a konstrukció 4 órás folyamatban megerősödött, sűrű kitöltő anyag következik, amit újabb üvegszál réteg követ. Ezután alumínium hidrát következik, amely tűzállóvá teszi a szerkezetet. A főbb erősítést igénylő helyekre további, V alakú megerősítéseket kap. Ezután újabb kitöltő anyagot tesznek a felületre. Ennek a folyamatnak az eredményeképpen a Cal Spas a legerősebb szerkezetű medencetestet gyártja.
Teljes habszigetelés a jobb hőszigetelésért
A Cal Spas a jobb hőszigetelésért és a gaz-daságosabb üzemeltetésért a medence test körüli teret teljesen kitöltő kemény Poliuretán hab szigetelést ajánl.

A kézi munkaerővel gyártott külső burkolat Cal Select vagy Cal premium gondozásmentes minőséget ajánl minden Cal Spas vásárlónak.

Progresszív tervezés
Okosan megtervezett fejpárnák a japán Shiatsu masszázs elveinek megfelelően kerültek kialakításra. A felület akupresszúrás pontokat masszíroz.
A fejben és a nyaki izmokban lévő feszültséget csökkentik.
Megtervezett masszázshelyek
A fekvőhely, a kapitányülés és a többi ülőhely is úgy lett kialakítva, hogy az tökéletesen körülölelje a testet, kényelmes legyen, és a megfelelő helyen masszírozzon.
Fitnessz
Az Ultimate Series™ Swim Spas modellek fitnesz csomagokkal szerelhetők fel.
Fejlett hidroterápia
A legjobb hidroterápiás hatás elérése érdekében a legkomolyabb jettechnológia és a legfejlettebb ergonómiai tervezés alkalmazását tette magáévá a Cal Spas.